Jef van Dyck

Als geboren en getogen Oosthovenaar liep ik nog school in de vroegere ‘jongensschool’, waar nu het gemeenschapscentrum "De Heischuur" staat. Toen deze school dreigde te verdwijnen, ben ik overgestapt naar het Sint-Pietersinstituut te Turnhout. Halverwege de middelbare school heb ik de stap gezet naar de toenmalige Handelsschool in Turnhout. Na de middelbare school heb ik mijn diploma A1-boekhouden-informatica behaald om daarna onmiddellijk aan de slag te gaan bij de MIKO-groep, waar ik tot op vandaag - met 32 jaar dienst op de teller - nog steeds aan het werk ben. Eerst als Customer Support Executive voor Miko-Pac enmomenteel als Goods Reciept Executive voor Miko-Koffie.

Mijn eerste huwelijk heeft mij twee zonen geschonken, die ondertussen elk hun eigen weg bewandelen. Kristof is van zijn 6de jaar lid van Chiro de Zwaantjes en heeft zijn Chiro-loopbaan beëindigd als hoofdleider. Hij woont sinds kort terug in zijn geboortedorp Oosthoven, samen met zijn vriendin Lotte en mijn kleinzoon Miel. Seppe is 21 jaar en is de sportieveling van de familie. Hij woont nog thuis en is steeds actief geweest in KSK Oosthoven.

Mijn nieuwe relatie met Andrea heeft mij nog een zoontje van 6, Mathias-Mick en jawel... sinds 12 januari 2018 nog een schat van een dochtertje, Sofie-Eline geschonken. Momenteel volg ik het voetbal nog steeds op de voet en hou ik mij in mijn vrije tijd vooral bezig met mijn 2 jonge kinderen en het luisteren naar en beleven van muziek. Dat kan gaan van een stevige pot Metal, tot classic-rock, het betere popgenre en sinds kort de Bachata en Reggaeton: Andrea is dan ook afkomstig uit het fantastische land Peru..

Samen met Bruno Peeters en Paul Van Miert stond ik in 2006 aan de wieg van het eerste N-VA bestuur in onze gemeente. Als geboren en getogen Oosthovenaar wil ik me opnieuw engageren en inzetten voor onze gemeente, waar het nog steeds goed is om wonen, met  bijzondere interesse voor onze jeugd en het verenigingsleven.
Ik denk met heimwee terug aan de tijd dat er in Oud-Turnhout nog 3-4 échte café’s waren, waar onze eigen jongeren terecht konden. Nu moeten ze zich noodgedwongen naar Turnhout verplaatsen om met hun vrienden een pint te gaan pakken.... Ook het jeugdverenigingsleven in onze gemeente kan - gezien hun toch wel verouderde accommodaties - best een boost gebruiken.

Verder zou ik me ook graag mee inzetten voor een vlotte integratie van nieuwkomers, zodat ook zij zich nog beter thuis kunnen voelen in onze prachtige gemeente.