Bob Coppens

Ik ben 39 jaar, getrouwd met Linsey Geentjens en papa van 3 prachtige dochters (Lore, Eline en Kato).

Al 37 jaar woon ik in Oud-Turnhout. Ik ben opgegroeid in het centrum van ons Dorp, op het Sint-Annaplein. Mijn eerste huis dat ik kocht was daar niet ver vandaan, nl. in de Jef Claesenstraat. Nu woon ik bijna 5 jaar in de Neerstraat.

Mijn lagere schoolcarrière speelde zich van zelfsprekend af in onze gemeente. Nadien ging ik naar Het Sint-Victor in Turnhout voor mijn secundair onderwijs.

Ik studeerde verder in de lerarenopleiding en behaalde mijn diploma als onderwijzer in 2002. In datzelfde jaar kreeg ik de kans als onderwijzer aan de slag te gaan in basisschool Delta in Oud-Turnhout.

Naast mijn job als onderwijzer besloot ik in 2009 me aan te sluiten bij de brandweer als vrijwilliger. Naast de opleiding van brandweerman volgde ik ook nog de opleiding ‘dringende geneeskundige hulpverlening’ om ook met ziekenwagen te kunnen uitrukken.

In 2013 maakte ik de (moeilijke) beslissing om voltijds te gaan werken bij de brandweer.

Tot op heden ben ik nog steeds aan het werk bij hulpverleningszone Taxandria als ‘preventieconsulent brandveiligheid’ waar ik brandveiligheidscontroles van gebouwen en evenementen doe.

Sinds 2011 ben ik achter de schermen me beginnen inzetten voor de lokale politiek. Bij de verkiezingen van 2012 werd ik verkozen als gemeenteraadslid voor N-VA en zetel dus vanaf 2013 in de gemeenteraad van Oud-Turnhout.

Ik ben fier op het werk dat onze afdeling de afgelopen jaren heeft verzet.  Waar de andere partijen ons zagen als ‘onbekwame groentjes’ hebben we onszelf al heel snel bewezen als een volhardende, doorzettende groep die er alles aan doet om ons dorp steeds beter te maken.  Ook de andere partijen hebben ingezien dat N-VA Oud-Turnhout er echt wel staat, kritisch waar het moet, constructief waar het kan.